Webdesign

Doordacht & functioneel

Een webdesign moet er niet alleen goed uitzien, maar heeft ook een doel. Of het nu gaat om een website van je organisatie of een applicatie die een belangrijke rol speelt binnen je bedrijf, een goed design is doordacht, functioneel en conversiegericht.

Wij maken designs voor websites en webshops waarmee jij je doelen behaalt en applicaties die gebruiksvriendelijk en efficiënt zijn. Uiteraard creatief, met een opvallend en verfrissend jasje!

Functioneel en doordacht ontwerp Doelgericht

Functioneel en doordacht design gericht op verhogende conversie.

Opvallend en verfrissende ontwerpen Creatief

Een opvallend en verfrissend ontwerp dat aansluit bij jouw wensen.

Gebruiksvriendelijke ontwerpen voor terugkerende klanten Gebruiksvriendelijk

Een design dat zorgt voor terugkerende klanten, door de usability.

Doordacht design voor het sneller uivoeren van taken Efficiëntie

Sneller en makkelijker taken uitvoeren met een doordacht UX design.

Responsive design dat meeschaalt Responsive

Adaptive design dat meeschaalt en de belangrijkste elementen laat zien.

Brainstormen en schetsen over het design

Brainstormen en schetsen

Doelen in kaart brengen

Tijdens een kick-off meeting bespreken we uitgebreid alle wensen, eisen en designvoorkeuren voor het webdesign project. Wij vinden het van belang om jouw bedrijf, doelgroep en markt goed te leren kennen, om vervolgens een passend en wel doordacht design te kunnen ontwikkelen.

Wellicht heb je al ideeën of voorbeelden. Wij helpen graag jouw gedachtes en ideeën te ordenen en te visualiseren. Hoe dan ook, wij halen het beste uit onszelf om jouw verwachtingen te overtreffen!

UX (User Experience)

Wireframes als basis

Op basis van de wensen en de schetsen uit de meeting, starten we met het ontwerpen van de UX (User Experience). Dit doen we door het maken van wireframes. Deze kun je zien als bouwtekeningen van de uiteindelijk te ontwerpen pagina’s en overige onderdelen.

We overleggen de responsive strategie, bijvoorbeeld 'mobile first' en er wordt gefocust op de gebruikersinteractie en een logische opbouw. Kleuren en design laten we nog achterwege. Wireframes zijn een belangrijke stap in het proces, omdat het de basis legt voor het visuele ontwerp.

Maken van wireframes voor het ontwerp, UX design
Het visuele ontwerp maken, UI design

UI (User Interface)

Het visuele ontwerp

Als de wireframes akkoord zijn vertalen we deze naar de UI (User Interface). Het maken van dit visuele ontwerp is misschien wel de leukste fase in het ontwerpproces, want hier komt het design echt tot leven! Kleuren, lettertypes, knoppen en iconen geven een visueel beeld van het eindresultaat.

Designs voor desktop, mobiel en/of tablet worden ontworpen en wij vragen je hierop feedback te geven. Je hebt veel inspraak tijdens deze ontwerpfase. En dat is belangrijk, omdat het aanpassingen in de ontwikkelingsfase voorkomt. Wij geven advies, maar samen creëren we een stijl die past bij jouw wensen en doelstellingen.

Prototyping

Een interactief prototype

Na het visuele ontwerp maken we een werkend prototype om een beeld te geven hoe jouw website, webshop of applicatie gaat werken. Het prototype kan gebruikt worden om het te presenteren aan anderen!

Een interactief prototype is essentieel om de gebruikerservaring van je website, webshop of applicatie al in een vroeg stadium te testen en waar nodig aan te passen.

Een interactief prototype maken van het ontwerp
Evalueren en optimaliseren van het ontwerp

Doorontwikkeling

Evalueren & optimaliseren

Net zoals je een website of app blijft ontwikkelen met nieuwe functionaliteiten, zo moet ook een design zich blijven ontwikkelen. Na livegang blijven we optimaliseren, meten en feedback verwerken, zodat de website, webshop of applicatie nóg beter gaan preseteren.

Met de data uit Google Analytics en tools als heatmaps kan de conversie verhoogd worden. Door alternatieve designs te maken en deze te vergelijken met de originele, zogenoemde A/B testen.

Partners

Succes maak je samen

Wij proberen met de designdiensten zo dicht mogelijk bij onze kracht te blijven, webdevelopment! Deze diensten sluiten naadloos aan bij de ontwikkeling van jouw nieuwe webproject.

Soms krijgen we de vraag of we ook merkstrategie, huisstijl- en/of logo ontwikkeling diensten leveren. Wij bieden dit niet aan, maar verbinden je graag met een partij waar wij in geloven.

Samen succes maken